Diş Beyazlatma

Bleaching

Özellikle dişlerinin renginden memnun olmayan kişilerin tercih ettihi diş beyazlatma, uzun yıllar boyunca kişilerin gülüşlerini etkileyen sorunları beraberinde getirmektedir. Ancak Diş beyazlatma jelleri ile birlikte bu sorun azalmaya başlamıştır. Dişlerin rengini olumsuz etkileyen maddeler ise ;

  • Çay
  • Sigara
  • Kahve
  • Cola
  • Şeker
  • Çikolata vb.

Maddelerin fazla tüketiminden dişlerin tonunda koyulaşma oluşmaktadır. Diş Beyazlatma işlemi ile renkleşmeden önceki tonuna ulaşması sağlanır. Bu lekeleri gidermek için 2 yol uygulanmakdır.

Ofis Bleaching

Birincisi klinikte uzman diş hekimleri tarafından kişi incelendikten sonra uygulanacak olan ilaç kullanımı. Renklı ışık diş bölgesinde belli bir süre tutulur ve işlem bittiğinde ise sonuç fark edilir.

Home Bleaching

İkinci Uygulanabilecek yöntem ise hastanın evde uygulayabileceği bir yöntemdir. Diş hekimi ağızdan ölçü alarak hastanın dişine uygun kalıp hazırlatır.Hekimin verdiği sürelerde hasta diş beyazlatma işlemini uygular.

Diş Beyazlatma Nedir?

  • Diş Beyazlatma işlemi, dişlerin renkleşmeden önceki tonuna ulaşmak için yapılır.
  • Ofis Bleaching işlemi mutlaka klinikte profesyonel bir şekilde uygulanmalıdır.
  • Dişetlerini korumaya alan bariyer uygulanır sonrasında beyazlatma ajanının bir ışık yardımıyla dişlerde etki etmesi sağlanır.
  • Yaklaşık 30-40 dakikalık bir işlemdir.
  • İşlem sonrası dişler yıkanır kurutulur ve hassasiyet olmaması için de flour uygulanır.
  • Dişlerde çatlak varsa yapılmaz. % 37,5 luk % 42,5 luk hidrojen peroksit içerdiği için çatlak dişlerde aşırı hassasiyete sebep olur çünkü..
  • Dişlerde çürük var ise tedavileri yapılır Beyazlatma uygulanır..yapılmış olan dolguların tonu koyu kayı ise beyazlatma işleminden 10-15 gün sonra dolguların yenilenmesi sağlanır.
  • Yapılmış olan Ofis Bleaching işleminden sonra kişiler beyazlatma işleminin kalıcılığının devamı için
  • Hidrojen peroksit yüzdesi daha düşük olan "home bleaching" ajanı ile destekler.
  • Ev Tipi beyazlatma işlemi için dişlerden alt+üst ölçü alınır ."beyazlatma plakları" laboratuarda yapılır.
  • Kişi evde her bir dişe denk gelecek şekilde pirinç tanesi kadar beyazlatma ajanını plağa sıkar ve dişlerine takar.
  • Plaktan taşan ajan var ise fazlası silinir.

Diştaşı temizliği+ofis bleahing paket fiyatımız için bizi arayabilirsiniz.

Diş beyazlatma fiyatları

Diş beyazlatma fiyatlarımız genel olarak TDB fiyat listesi ile uyumludur. Fiyatlarımız için bizi arayın.

Diş Beyazlatma Soru - Cevap

Dişlerimi beyazlatmak istiyorum hangi yöntemleri kullanabilirim?

Dişlerinizi beyazlatmak için çeşitli yöntemler vardır. Ev ve Ofis tipi olarak iki çeşit diş beyazlatma yöntemi kullanabilirsiniz. Ofis tipi diş beyazlatma diş doktoru yardımıyla profesyonel beyazlatma. Ev tipi beyazlatma ise diş doktorumuzun verdiği yöntemler doğrultusunda uygulanan diş beyazlatma yöntemidir. İki Diş beyazlatma yönteminin bir arada kullanılması durumunda verimli sonuç alındığı görülmektedir.

Diş beyazlatma dişlere zarar verir mi, güvenli midir?

Beyazlatma yöntemi hastalar üzerinde yaklaşık olarak 6 aylık takip çalışmasında diş yüzeylerinde farklılaşma görülmemiştir. Kalıcı hasar,diş yüzeyinde değişiklik gösteren hiçbir araştırma yoktur. Alanında uzman diş hekimlerine başvurarak diş beyazlatma işlemini güvenli bir şekilde tamamlayabilirsiniz.

Diş beyazlatmanın yan etkileri var mıdır?

Diş beyazlatma jelleri azda olsa diş hassasiyetine sebep olabilir. Soğuk içecekler,sıcak içecekler ve havaya bile karşı olan hassasiyet rahatsızlık verir. Ancak bu beklenen bir yan etkidir. Diş hassasiyetiniz 24-48 saat arasında geçmez ise beyazlatıcı kullanımını kesmeniz önerilir. Hassasiyet devamında diş hekiminize başvurarak size önereceği diş macunu veya kremler diş hassasiyetinizi azaltacaktır.

Hamile veya yeni doğum yapanlara diş beyazlatma neden tavsiye edilmez?

Bu konu üzerinde herhangi bir çalışma,araştırma yapılmamıştır ve üretici firmalar bu işlemin hamile ve emziren annelerde yapılmasını kesinlikle tavsiye etmezler. Bebeğe olan etkileri ileride sıkıntı doğurabilir.

Dişlerimin beyazlaması ne kadar sürecek?

Aslında net bir sonuç yoktur.Sonuçlar kişiden kişiye farklılıklar göstermektedir. Bazı kişilerin dişleri bir iki günde beyazlarken, bazı kişilerin dişleri ise bir iki ay sürebilir. Ancak Bir çok insanın dişleri genel olarak 2-3 hafta içerisinde beyazlar. Antibiyotik kullanan kişilerin dişlerinde oluşan grileşme sorunu sarı dişlere göre beyazlatılması için daha uzun bir süreç gerektirebilir. Dişlerinizde sarılaşma grileşmeden ne kadar fazlaysa beyazlatma o kadar iyi olacaktır.

Diş beyazlatma ne kadar süre etkisini korur?

Genelde beyazlatma sonrasında renk önce parlaklığını kaybederek 6 ayla iki yıl arasında sabit kalır. Her 4-6 ayda bir 1-2 seansla bakım sağlanması tavsiye edilir.

Hangi diş beyazlatma jeli daha iyidir?

Şuan için farklı diş beyazlatma sistemlerini tarafsız olarak kıyaslayan bir araştırma yoktur. Hepsinin işe yaramasına rağmen bazı jeller daha hızlı sonuç verebilirler. Hangi ürün kullanılırsa kullanılsın bazı dişler çok iyi beyazlamarına rağmen bazı dişlerde çok az beyazlama olabilir. Sonuç olarak en iyi kararı diş hekiminiz verir.

Beyazlatma jelini ne kadar süre kullanmalıyım?

Beyazlatmanın ne kadar süreceği,biteceği diş hekiminizin kararı ile sonuçlandırılacak bir tercihtir. Sonuçlarından memnun olduğunuz an bırakabilirsiniz. Dişleriniz ortalama olarak 2-3 gün veya 2-3 hafta içerisinde beyazlayacaktır ve sonrasında daha fazla beyazlayamayacak duruma gelecektir. Birçok diş tedavisinde genel olarak tedavinin ilk haftasında iyice beyazlarlar.

İlginizi Çekebilir

Lazerle Diş Beyazlatma

Lazerle Diş Beyazlatma Nedir? Lazerle Diş Beyazlatma Nasıl Uygulanır? Görsel a&cced..

Kadıköy Diş Beyazlatma

Uzun yıllar boyunca insanlar dişlerinin beyaz olmaması konusunda şikayetleri olmuştur. Diş beyazl..