Bebek ve çocuklarda oluşan Biberon Çürükleri, üst süt dişlerinin diş etlerine yakın bölgesinde beyazımsı noktalardan oluşan lezyonlarla başlamaktadır. Oluşan bu diş çürükleri çocuğun alt ve üst olmak üzere ön dişlerinin tamamını etkileyebilir. Beyaz nokta halindeki lezyonların tedavi olasılığı vardır. Bu nedenle çocuğunuzun dudaklarını açarak dişlerini sürekli kontrol etmeli ve beyazımsı lekeler gördüğünüzde zaman kaybetmeden pedodonti uzmanına başvurmanız gereklidir.
Beyaz nokta şeklinde oluşan lezyonlar, erken dönemde tedavi edilmediğinde rengi kahverengine dönecek ve çukurlaşma olacaktır. Bebeğin gece uyku arasında biberon ile beslenmesi, sık aralıkla ağızlıklı bardak kullanılması, sürekli emzirilmesi gibi durumlar bir başka deyişle Erken Çocukluk Dönemi Çürükleri olumsuzluğunu meydana getirebilir. Bebek diş çıkarttıktan sonra en geç 1 yaşına kadar hekim kontrolünden geçirilir ve 6 ayda bir bu kontrol tekrarlanırsa, hekim çocukta her türlü diş çürüklerini engelleyebileceği gibi aynı zamanda olası çene yapısı problemlerini de erken dönemde fark edecek ve tedavisini yaparak çocuğun diş ve çene gelişimini destekleyecektir.
Süt dişlerinde görülen Biberon Çürükleri, zamanında tedavi edilmediğinde iltihaplanma, apse ve yumuşak doku çevresinde enfeksiyon oluşumu gibi çeşitli rahatsızlıkları da beraberinde getirecektir. Dişlerde oluşan bu olumsuzluklar, diş ağrısına neden olacağı gibi, süt dişlerinin altından gelecek olan daimi dişlere de kalıcı zarar verebilmektedir. Dolayısıyla çocuğunda bu gibi bir problemle karşılaşan ebeveyn, zaman kaybetmeden bir hekime danışmalı ve gereken tedaviyi çocuğuna yaptırmalıdır.