Diş hassasiyeti yüksek olan hastalar için diş beyazlatma yöntemi olan biyolojik beyazlatma, dişleri beyazlatırken; diş minelerini onarır. Diş beyazlatma işleminde hassasiyete neden olan hidrojen peroksit Biyolojik beyazlatmada işleminde oran olarak çok düşük olması ve kullanılan jelin mine kristalleri içermesi dolayısıyla dişlerde hassasiyet oluşmuyor ve bu şekilde beyazlama işlemi sağlanıyor.
Dişlerimde hassasiyet var ve bu sebeple diş beyazlatma işlemi yaptıramıyorum diyen hastalar için bir çözüm olan biyolojik beyazlatma; hassasiyeti en aza indiren hidrojen peroksit oranını kullanmaktadır.
Biyolojik Beyazlatma Zararlı mıdır?
Biyolojik beyazlatma; yeni bir yöntem olduğu ve klasik beyazlatma yöntemlerinden farklı olduğu için hastaların kafasında zararlı olup olmadığı konusunda soru işaretleri olabilir. Ancak gönül rahatlığı ile söylemeliyiz ki; biyolojik beyazlatmanın jelinde kullanılan biyo uyumlu moleküller insan sağlığı için hiç bir zararı yoktur.
Biyolojik Beyazlatma Sonrası Dikkat Edilmesi Gerekenler
Biyolojik beyazlatma sonrası iki hafta boyunca çay kahve kola gibi içeceklerden uzak durmak beyazlatmanın etkisinin azalmasını engelleyecektir.
Biyolojik Beyazlatma Kalıcı mıdır?
Biyolojik beyazlatmanın kalıcılığı kullanıma göre 6 ay-1 yıl sürebilmektedir. Bu sebeple biyolojik beyazlatma yaptıran kullanıcıların; sigara kullanımını azaltması, çay kahve sigara kullanımına sınır koyması biyolojik beyazlatmanın kalıcılığı konusunda süreyi uzatacaktır.