İmplantım Sallanıyor Ne Yapmalıyım?

Eksik dişlerinizin yerini alan implant dişler, bir süre sonra bir takım problemler çıkarabilir. Bunların başında implant sallanması geliyor. "İmplantım sallanıyor ne yapmalıyım?" diyen hastalarımız diş hekimlerimiz bu yazımızda sorularınızı yanıtlıyor.

İmplant Neden Sallanır?

İmplantlar kemik yapısının uygun olduğu hastalara uygulanan bir tedavi yöntemidir. Hastanın kemik yapısının uygun olmadığı durumlarda kemik takviyesi gerekebilmektedir. Kemik tozu takviyesi ile implantın kemiğe tutunması sağlanır. Ancak kemik takviyesine rağmen kısa zaman veya uzun zaman sonra implantlarda sallanma meydana gelebilir. Bunun sebebi implant ile kemik arasına bakteriler oluşması ve implantın kemikten ayrılmasıdır. Bu genel bir tahmin olmakla birlikte en kısa sürede diş hekiminize giderek muayene olmanızı öneririz.

İmplant uzun ömürlü bir tedavi olmakla birlikte hastalardan aşırı özen ve titizlik beklenmektedir. İmplant takılı olan hastalar, diş bakımına, diş ipi kullanımına özen göstermelidir. Sigara ve alkol kullanımı implantlar için olumsuz etkenlerdir. Bu gibi durumlardan implant tedaviniz zarar görebilmektedir. Bu sebeple oluşan sorunlardan hekiminize danışmanızı öneririz.

İmplant tedavisi olan hastalarda genellikle 3-4 ay içinde implant sallanması sorunları görülmektedir. Bunun da sebebi %80 kemik problemleri, %20 hijyen kaynaklı olduğu görülmektedir.

Düşen İmplant Tekrar Takılabilir mi?

Sallanan implantlarınıza kemik tozu takviyesi yapılarak tekrar kullanılabilir duruma getirilebilir. İmplantınızın sallanması gibi bir durum oluşması durumunda aciliyetle hekiminizle görüşmeniz tedaviniz için olumludur.